Meteorologii anunţă ploi în perioada următoare

Meteorologii anunţă ploi în perioada următoare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În țară, vremea se anunță predominant frumoasă și cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, pe parcursul zilei de luni, 21 octombrie. Căldura puternică persistă cu precădere în jumătatea de vest a țării. Spre finalul lunii, temperaturile încep să scadă și apar ploile.

Luni, cerul se anunță variabil spre mai mult senin, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă, local dimineaţa şi pe arii în general restrânse în a doua parte a nopţii, în zonele joase de relief din est şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 21 octombrie - 18 noiembrie. Conform meteorologilor, a doua jumătate a lunii octombrie aduce temperaturi de vară. Spre finalul lunii, temperaturile încep să scadă şi apar ploile.

Săptămâna 21 - 28 octombrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Săptămâna 28 octombrie - 4 noiembrie
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 4 - 11 noiembrie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 11 - 18 noiembrie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare local în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Citit 2856 ori Ultima modificare Duminică, 20 Octombrie 2019 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.