Kovesi a fost eliberată din funcţie
Foto: digi24.ro

Kovesi a fost eliberată din funcţie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror şef european al Parchetului Public European (EPPO - The European Public Prosecutor's Office), începând cu data de 31 octombrie 2019.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât şi rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă în prezent Laura Codruţa Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a confirmat, la jumătatea lunii octombrie, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ulterior, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei preşedinţilor, numirea fostei şefe DNA în funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Se preconizează că EPPO îşi va începe activitatea în noiembrie 2020. EPPO va avea sediul la Luxemburg.

Laura Codruţa Kovesi este primul procuror care va conduce această instituţie şi urmează să preia funcţia în luna noiembrie. Aceasta a afirmat, într-un interviu pentru agenţia Reuters, că vor exista „aşteptări ridicate” în legătură cu activitatea instituţiei, însă primele „rezultate credibile vor apărea în doi, trei ani”.

Citit 1233 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 21:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.