Încă un ministru propus de Orban a primit aviz negativ

Încă un ministru propus de Orban a primit aviz negativ
Noi audieri în comisiile parlamentare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul propus la Dezvoltare, Ion Ştefan, a fost avizat negativ miercuri, 30 octombrie 2019, în comisiile parlamentare de specialitate, fiind al doilea ministru în această situaţie, după ce Florin Cîţu, desemnat la Finanţe, a obţinut marţi o decizie similară.

Ion Ştefan a obţinut 17 voturi ”pentru” şi 19 ”împotrivă”, primind astfel aviz negativ. Ion Ştefan a declarat, miercuri, la audierea în cadrul comisiilor, că sunt întârzieri serioase privind plăţile legate de PNDL 1 şi 2, iar în unele zone constructorii părăsesc lucrările. El a precizat că toate lucrările vor continua pe aceste două programe, dar va fi foarte atent la modul cum vor fi realizate cheltuielile. "Vom continua toate lucrările pornite pe PNDL 1 şi PNDL 2, dar voi fi foarte atent cu aceste cheltuieli. Sunt convins că nimeni nu vrea să mai audă de achiziţii dubioase, ca de exemplu, becuri stradale cumpărate cu două mii de euro bucata", a explicat Ion Ştefan.

Tot 17 voturi „pentru” a primit şi ministrul desemnat al Educaţiei, Monica Anisie, care a fost avizată favorabil. Ea a declarat în cadrul audierilor că nu este de acord cu trimiterea la şcolile profesionale a copiilor care nu obţin media 5,00 la Evaluarea Naţională, considerând că aceşti copii nu pot fi pedepsiţi. În plus, Anisie susţine că nu se poate obţine învăţământ dual de calitate prin transformarea lui în batalion disciplinar pentru elevi. Ea a mai spus că este împotriva strângerilor de fonduri şi a tuturor formelor de corupţie din sistem.

Ministrul propus al Economiei, Virgil Popescu, a susţinut în faţa comisiei că  România are nevoie să redobândească încrederea investitorilor. În acest context, ministrul consideră că România trebuie să investească masiv în infrastructură, mai ales în zona de interconectare, şi să diversifice sursele de aprovizionare. Printre obiectivele sale se numără şi listarea, în 2020, a unui pachet de acţiuni ale Hidroelectrica. Acesta a primit un aviz favorabil cu 31 de voturi „pentru”, şapte voturi „împotrivă” şi nouă abţineri.

Ionuţ Stroe, avizat în comisii pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, a explicat că priorităţile mandatului său sunt modificarea legii sportului, participarea românească la Jocurile Olimpice la Tokyo şi stimularea sportului de masă. El a fost avizat cu 18 voturi favorabile. S-au înregistrat cinci voturi ”împotrivă” şi opt abţineri.

Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiţie, şi Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, erau încă audiaţi în comsii la ora redactării acestui material.

Citit 1643 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.