Guvernul Orban a primit votul de învestitură

Guvernul Orban a primit votul de învestitură
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Executivul Orban a fost învestit, luni, în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi "pentru", zero abţineri şi zero voturi împotrivă. Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi a programului de guvernare al PNL.

"Reluăm lucrările, pentru că s-a finalizat numărătoarea. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, i-am purtat noroc domnului Ludovic Orban", a anunţat, de la tribuna Parlamentului, Alina Gorghiu, care a prezidat şedinţa plenului reunit.

Anunţul oficial a fost făcut în plen de senatorul USR Silvia Dinică. "Birourile permanente ale celor două camere ale Parlamentului, procedând la verificarea şi numărarea voturilor exprimate de către deputaţi şi senatori, prin vot secret cu bile, au constatat: numărul total 465, numărul celor prezenţi 240, numărul total de voturi exprimate 240. Numărul de voturi anulate  - niciunul. Numărul total de voturi exprimate - 240, din care numărul total de voturi pentru acordarea încrederii Guvernului - 240", a explicat Dinică.

"Ca urmare a faptului că, din totalul de 465 de deputaţi şi senatori, au fost 240 de voturi "pentru", se constată că este întrunită majoritatea pentru acordarea votului de încredere Guvernului, listei miniştrilor şi programului de guvernare", a completat senatorul USR.

Ludovic Orban a luat cuvântul de la tribuna plenului reunit şi a spus scurt: "Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi".

Săptămâna trecută, au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniştrilor desemnaţi pentru a face parte din Guvernul Orban. Au fost audiaţi: Ion Marcel Boloş, ministrul propus al Fondurilor Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propus ministru de Interne, Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii, Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului, Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Tinererului, Monica Anisie, propusă la Ministerul Educaţiei, Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării, Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiţiei, şi Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor.

Din cei 16 miniştri propuşi, Florin Cîţu, propus la Finanţe, Ion Ştefan, propunerea pentru Dezvoltare, şi Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, au primit avize negative. Ludovic Orban nu a venit însă cu alte propuneri pentru cele trei portofolii, precizând că votul în comisii a fost unul politic.

Guvernul Orban urma să depună jurământul în cursul serii.

Citit 1976 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 00:57

4 comentarii

 • postat de Sandu
  Marți, 05 Noiembrie 2019 07:50
  92.114.82.***
  Singurul om care merita si are calitati este Bogdan Aurescu.Restul o sa ne lamurim cat de curand.Buna zicala vin ai nostri pleaca ai nostri multi raman asa cu au fost.
  3
  3
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Luni, 04 Noiembrie 2019 20:51
  5.13.178.***
  AU ROMANII O VORBA PENTRU ANUMITE SITUATII DIN VIATA....,,A CAZUT DIN LAC IN PUT!!!,,IN CEEA CE PRIVESTE NOUL PREMIER AL ROMANIEI,NIMIC NU MA FACE SA CRED CA ESTE MAI...BREAZ DECAT DOAMNA DANCILA!!!CAND DITAMAI PARTIDUL LIBERAL PUNE IN FRUNTE PE DOMNUL ORBAN ,IERTATI-MA VA ROG,DAR PENURIA DE CADRE VALOROASE ESTE MAI MULT DECAT EVIDENTA!!!SA TRAIM SI VOM VEDEA!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  6
  8
  Raportează
 • postat de dinu
  Luni, 04 Noiembrie 2019 19:31
  78.96.80.***
  Miere nu va curge dar faptul ca se micsoreaza nr. analfabetilor pe care suntem nevoiti sa ii suportam, conteaza. Psd prin infractorii si incompetentii sustinuti a platit azi si va plati mult timp. De ce s au smintit toti, nu o sa intelegem niciodata, doar ca toti nu au avut decat interese personale.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Tepes
  Luni, 04 Noiembrie 2019 18:07
  188.24.204.***
  Zi istorica pentru Romania , comunistii au fost trimisi la gunoi unde le e locul !
  5
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.