Poliţişti de frontieră trimişi în judecată pentru luare de mită

Poliţişti de frontieră trimişi în judecată pentru luare de mită
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şase poliţişti de frontieră de la Giurgiu au fost trimişi în judecată, acuzaţi că au luat, de sute de ori, între 200 şi 300 de lei de la şoferi care intrau în ţară, invocând nereguli găsite în acte. Cei şase poliţişti de frontieră au participat anterior la cursuri la care erau învăţaţi să nu ia mită.

„Dosarul penal a fost constituit ca urmare a datelor şi informaţiilor obţinute în urma investigaţiilor, dar şi a formulării unui denunţ de către un transportator, care au relevat existenţa unei situaţii infracţionale în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în ceea ce priveşte săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu operaţiunile de control la frontieră, în care sunt implicaţi poliţiştii de frontieră ce execută serviciul pe sensul de intrare în România”, arată DGA.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - mai 2019, poliţiştii de frontieră au luat de mai multe ori mită, cerând şi primind diverse sume de bani de la şoferi care au trecut frontiera, pe sensul de intrare în România. Pentru a-i convinge să le dea bani, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii şi documente de însoţire a mărfurilor, ceea ce ar fi atras verificări suplimentare.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.