Patronul firmei de deratizare a fost reţinut

Patronul firmei de deratizare a fost reţinut

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Medicii de la Ambulanţa din Timişoara spun că, în cazul decesului a trei oameni din blocul în care au fost făcute dezinsecţie şi deratizare, fără decesul femeii de 28 de ani nu şi-ar fi putut da seama de legătura dintre cazuri. Aceasta deoarece nimeni nu a simţit mirosuri neobişnuite în bloc, iar cazurile anterioare care au ajuns la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" aveau simptomatologii diferite.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş spune că firma Bistim Dera SRL nu are autorizaţie de funcţionare din moment ce şi-a schimbat adresa, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică spune că nu a făcut niciodată vreo verificare la această firmă. Ambele instituţii nu au putut spune cine ar fi trebuit să îi acorde firmei Bistim Dera SRL autorizaţia pentru folosirea de substanţe toxice, utilizate pentru dezinsecţie şi deratizare. "Firma avea autorizaţie sanitar veterinară din 2015. Ea este completă şi conformă. Problema e că de dimineaţă am făcut verificări pe internet şi apare la altă adresă şi probabil în momentul acesta noi autorizăm doar punctul de lucru, nu sediul social. Dacă se adevereşte că figurează la altă adresă, înseamnă că în acest moment nu este autorizat sanitar veterinar", a declarat Cristina Popa, directorul DSVSA Timiş.
Întrebată din nou dacă firma Bistim Dera SRL avea sau nu autorizaţie pentru folosirea substanţei, Popa a declarat: "Noi verificăm. Pentru punerea pe piaţă a biocidelor răspunde Ministerul Sănătăţii. Nu ştiu...".
Cornelia Malac, directorul DSP Timiş, a adăugat că "unitatea care prestează serviciile este obligată să obţină autorizaţia şi acele atestate fitosanitare".
Patronul Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost reţinut, fiind acuzat de sunt omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au anunţat că în procesul de deratizare a blocurilor din Timişoara, printre care cel în care trei oameni şi-au pierdut viaţa, există indicii că a fost folosită substanţa Delicia - Gastoxin, care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Avocatul lui Ioan Sorin Buţă afirmă că bărbatul a recunoscut acuzaţiile care i se aduc şi le-a spus anchetatorilor că a cumpărat substanţa cu 600 de lei de la o cunoştinţă. Medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a explicat cum medicii şi-au dat seama că este o problemă în blocul de pe strada Mioriţa nr. 8, după ce soţul femeii decedate a fost şi el internat. La Spitalul Judeţean Timişoara mai erau, marţi dimineaţă, opt adulţi internaţi, la Spitalul Municipal, alţi trei, iar la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" mai erau 19 copii internaţi. În total, 30 de persoane se află încă în spitale, după acţiunile de dezinsecţie şi deratizare din cele două blocuri de locuinţe care au fost evacuate luni.

Citit 852 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2019 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.