Oase şi cranii umane, găsite pe un câmp din Olt

Oase şi cranii umane, găsite pe un câmp din Olt

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Mai multe fragmente osoase şi două cranii au fost găsite pe un câmp din judeţul Olt, legiştii stabilind că acestea sunt de natură umană. Procurorii au început cercetările în acest caz.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în 19 noiembrie, în jurul orei 18:30, pe un teren agricol de lângă satul Mărgheni, comuna Brîncoveni, judeţul Olt, în zona cunoscută sub denumirea "Odaia lui Soreaţă”, au fost găsite mai multe fragmente osoase şi un craniu.
"Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii. În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că în cadrul anchetei au fost audiate persoanele care au găsit fragmentele osoase şi a fost dispusă efectuarea unei expertize antropologice de către Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti.
Craniile şi fragmentele osoase au fost găsite de câţiva localnici aflaţi la arat. „Eu am arat. Nişte băieţi au strigat la mine: <mă, văzuşi că scoseşi un cap de om>, cine ştie ce-o fi fost. Oase de oameni. Erau înşirate toate - capul, coastele, şoldul. Pe urmă au săpat colea, în margine, şi au mai găsit unul întreg”, a declarat tractoristul care a descoperit resturile umane.
De asemenea, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Procurorii spun că nu există indicii pentru o eventuală legătură între Gheorghe Dincă şi craniile găsite la Brîncoveni, la 30 de kilometri de Caracal.
Anchetatorii nu au deocamdată niciun indiciu referitor la victime sau la modul în care craniile şi fragmentele osoase au ajuns pe câmp. „S-a făcut o analiză macroscopică a celor două cranii, respectiv fragmente osoase găsite şi s-a apreciat că sunt de natură umană. Am dispus efectuarea unei expertize antropologice pentru a se stabili cu exactitate vârsta, sexul, data decesului şi, de asemnea, s-a dispus o expertiză genetică în vederea identificării profilului ADN. (...) Nu au fost crime cu autor necunoscut în zonă. Verificăm persoanele dispărute. Nu am constatat nimic care să prezinte importanţă pentru anchetă”, a declarat Anca Anuţa, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. Bucureşti şi Institutului de Criminalistă din cadrul  I.G.P.R. Bucureşti.

Citit 975 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.