Anchetă în cazul femeii care a ars în sala de operație

Anchetă în cazul femeii care a ars în sala de operație
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanții Spitalului Floreasca au anunțat că a fost demarată o cercetare administrativă în cazul femeii care a ars în sala de operație, subliniind că, în funcție de rezultatele anchetei interne, vor fi sesizate organele abilitate.

"În cursul dimineții de duminică, 22 decembrie, pacienta în cauză, care prezența o patologie foarte complexă și gravă, a fost supusă unei reintervenții chirurgicale de urgență, necesară pentru supraviețuirea pacientei și stabilizarea funcțiilor vitale. Intervenția chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urmă căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenția chirurgicală fiind finalizată", se arată într-un comunicat al Spitalului Floreasca.

În cursul aceleiași zile, incidentul a fost adus la cunoștință conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate și a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanțele producerii accidentului. "În acest sens au fost solicitate și primite declarații ale personalului implicat în incident și au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urmă acestei cercetări administrative vor fi evidențiate fapte/aspecte cu alte conotații, vor fi sesizate organele în drept. De asemenea, în paralel, se efectuează o verificare și de către Ministerul Sănătății, spitalul nostru punând la dispoziție toate documentele obținute în cercetarea noastră administrativă", mai anunță sursa citată. În momentul în care cercetarea va fi finalizată, concluziile vor fi făcute publice.

O pacientă a fost arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control, deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor, care refuză să coopereze cu echipa de control.

Citit 1360 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2019 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.