Lipsa cărbunelui a lăsat Petroșaniul fără căldură
Foto: hunedoaraplus.ro

Lipsa cărbunelui a lăsat Petroșaniul fără căldură
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Petroşaniul a rămas, în această iarnă, fără căldură şi apă caldă, din cauza lipsei cărbunelui la Termocentrala Paroşeni. Reprezentanţii Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara" spun că probleme sunt şi la Termocentrala Mintia, care alimentează oraşul Deva şi cer intervenţia urgentă a Guvernului.

Sindicaliştii au trimis Guvernului un document prin care solicită implicarea de urgenţă pentru emiterea unor hotărâri care să ducă la evitarea sistării activităţii Termocentralei Mintia, deoarece şi Deva poate rămâne fără apă caldă şi căldură.

"Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunoştinţa opiniei publice dovezi care indică faptul că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri este responsabil de falimentul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. precum şi de vulnerabilizarea Sistemului Energetic Naţional. Importurile la energia electrică pe intervalele în care consumul este la vârf sunt tot mai dese, fapt ce poate aduce atingere siguranţei naţionale. De asemenea, informăm opinia publică că acelaşi minister se face vinovat de lipsa căldurii şi a apei calde pentru mii de cetăţeni ai municipiului Petroşani, în ciuda faptului că Termocentrala Paroşeni a beneficiat de investiţii de peste 100 milioane de euro din bani publici, termocentrală care în anul 2019 a funcţionat foarte puţin, circa două luni", susţin sindicaliştii.

Sindicaliştii susţin că refuzul Ministerul Economiei de a realiza stocurile de cărbune necesare pentru trecerea sezonului rece, conform Legii 82/1992, a dus la această situaţie.

Citit 1099 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2020 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.