Un alt pacient a fost ars la Spitalul Floreasca

Un alt pacient a fost ars la Spitalul Floreasca
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Sănătăţii investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operaţie la Spitalul Floreasca, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor. Pacientul respectiv este în viaţă, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Instituţia face apel ca, în cazul în care mai există pacienţi care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze, scrie Hotnews.

"Orice instrument chirurgical sau biocid folosit off-label (în alte scopuri decât cele pentru care este destinat - n.r.) în sala de operaţie poate da naştere la tragedii", a subliniat ministrul Sănătăţii. Victor Costache nu a făcut alte precizări în acest caz, el confirmând însă că incidentul este în atenţia Ministerului Sănătăţii, care face verificări.

De asemenea, oficialul a prezentat, marţi, concluziile controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în cazul femeii care a luat foc în sala de operaţie de la Spitalul Floreasca în luna decembrie şi a murit câteva zile mai târziu. Astfel, în cazul pacientei respective, s-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conţine alcool şi care se foloseşte tamponat, în doze de câte 50 de mililitri, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Instituţia a retrimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca, "având în vedere şi nişte zone gri din raportul preliminar, urmând ca, în funcţie de noul raport, să avem şi alte măsuri administrative. Tot ce înseamnă circuit epidemiologic, substanţe folosite, tot ce înseamnă circuitul pacientului, tot ce înseamnă intervenţia în echipa operatorie", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Întrebat dacă au fost descoperite nereguli şi în alte intervenţii, secretarul de stat a răspuns: "sunt zone care mai trebuie investigate, de asta am retrimis Corpul de Control".

Întrebat dacă era o practică pentru profesorul Beuran să folosească acest dezinfectant şi la alte cazuri, ministrul Sănătăţii spune că "aparent şi acesta este unul dintre motivele pentru care colegul meu, domnul doctor Tătaru, a spus că se continuă ancheta administrativă. Acest protocol atipic a fost folosit în cazul a cel puţin zeci de alţi pacienţi".

Citit 1004 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2020 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.