Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost achitată, luni, de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care era acuzată de procurorii anticorupţie că a primit mită 275.000 de euro. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.
Procurorii DNA susţin că "în perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente - funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat".
Ulterior, în cursul anului 2009, Ana Maria Pătru ar fi disimulat provenienţa sumei de 210.000  de euro "prin folosirea unui circuit financiar fictiv, constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soţul ei", spun procurorii.
Potrivit sursei citate, în anul 2011, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la aceeaşi firmă contravaloarea unei maşini Land Rover, primind 15.000 euro "în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat".
În aceeaşi perioada, preşedintele AEP, la acea vreme vicepreşedinte al instituţiei, ar fi cerut şi primit 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, în schimbul intervenţiei sale la ministrul Economiei, astfel încânt omul de afaceri respectiv să fie primit în audienţă, lucru care s-a şi întâmplat, explică DNA.
DNA a pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale Anei Maria Pătru până la concurenţa sumei de 275.000 de euro.
Ana Maria Pătru mai este judecată într-un alt dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Ea a fost trimisă în faţa instanţei, în această a doua speţă, în luna decembrie 2017, de DNA Ploieşti, fiind acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani. Dosarul este judecat de Tribunalul Bucureşti.

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.