Lista miniştrilor şi programul de guvernare, înregistrate

Lista miniştrilor şi programul de guvernare, înregistrate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Lista miniştrilor şi programul de guvernare au fost înregistrate luni la Birourile Pemanente ale celor două camere ale Parlamentului, din acest moment urmând să curgă termenul de 15 zile în care legislativul trebuie să acorde votul de învestitură. Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa cabinetului şi programul de guvernare actualizat, a declarat luni premierul desemnat Ludovic Orban, care a precizat că formula Guvernului rămâne aceeaşi. În plus, Orban a precizat că programul de guvernare este acelaşi pe baza căruia Guvernul a fost învestit iniţial, fiind scoase obiectivele realizate şi fiind adăugate obiective din sfera fondurilor europene, lucrărilor publice şi afacerilor interne.

”Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa Cabinetului pe care o voi prezenta în calitate de premier desemnat. Conducerea PNL a aprobat în unanimitate Programul de guvernare - o actualizare a programului în baza căruia a fost învestit Guvernul în data de 4 noiembrie. Guvernul va avea aceeaşi componenţă”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.
Orban a precizat că este mulţumit de toţi miniştriI, aceştia fiind ”oameni dedicaţi, muncitori”. ”Echipa guvernamentală este propusă în aceeaşi componenţă care a funcţionat de la data de 4 noiembrie. Am scos din Programul de guvernare ce a fost realizat şi s-au adăugat obiective din sfera fondurilor europene, afaceri interne, lucrări publice, obiective care vin ca supliment”, a adăugat Orban.
Premierul desemnat a precizat că PNL are metode de a contracara ”un boicot făţiş” din partea PSD privind învestirea Guvernului, dar a refuzat să ofere detalii.
Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune pentru învestirea Cabinetului, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Simultan, PSD a convocat o şedinţă în care să stabilească strategia cu privire la învestirea Guvernului, în condiţiile în care PNL doreşte alegeri anticipate. PSD ar urma să depună sesizare la Curtea Constituţională în legătură cu nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier, după ce a fost demis prin votul Parlamentului.

Citit 1343 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.