Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Ministerul Sănătăţii recomandă Parlamentului să nu interzică expunerea ţigărilor în magazine, reclamele la ţigări, acţiunile de promovare şi distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum şi sponsorizarea de evenimente de către companiile producătoare de tutun, aşa cum prevede un proiect de lege iniţiat anul trecut şi aflat în procedură parlamentară, se arată într-un document obţinut de HotNews.ro.

Documentul obţinut de HotNews.ro, în care Ministerul Sănătăţii face această recomandare către Parlament, nu este semnat de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ci de secretarul de stat Nelu Tătaru. În acest document este invocat faptul că modificarea legislaţiei în acest domeniu ar trebui făcută de statele membre ale Uniunii Europene punând în aplicare directive europene, nu pe cont propriu. "Este necesară protejarea populaţiei, dar mai ales a copiilor, de efectele toxice ale inhalării nicotinei şi ale produselor de degradare termică a tutunului; cu toate acestea, demersurile pentru modificarea legislaţiei naţionale, conform procedurilor Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene, se realizează mai întâi prin modificarea directivei, pe baza unor justificări prezentate de statele membre în grupurile de lucru şi comitetele permanente, după care, odată ce au fost adoptate respectivele modificări, toate statele membre le agreează şi transpun în legislaţia naţională".

Ce prevede proiectul

Proiectul de lege iniţiat în iunie anul trecut propunea ca expunerea ţigărilor în magazine, reclamele la ţigări, acţiunile de promovare şi distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum şi sponsorizarea de evenimente de către companiile producătoare de tutun să fie interzise.
Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentarii USR Emanuel Ungureanu, Adrian Wiener şi Tudor Pop, toţi trei membri ai Comisiilor de Sănătate din Parlament. Iniţiatorii spuneau, anul trecut, că proiectul de lege a fost cerut insistent din zona societăţii civile.

Citit 1328 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 19:10

1 comentariu

  • postat de Ion Vineri, 21 Februarie 2020 17:37 109.166.139.*** Link la comentariu
    0
    0

    Bravo! Pe rafturi trebuie să se găsească doar coniacul, vodca și vinul! Fumătorii să nu poată intra in magazine chiar dacă nu fumează, să fie doar un ghișeu la care să poată comanda produse necesare supraviețuirii, autobuzele să aibă un etaj superior neacoperit pentru ei iar sistemul de sănătate să le fie inaccesibil chiar dacă plătesc taxe. Ce ziceți de noua lege împotriva fumatului? (PAMFLET)

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.