Conducerea PNL se izolează la domiciliu şi va fi testată

Conducerea PNL se izolează la domiciliu şi va fi testată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce un senator a fost diagnosticat cu COVID 19

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul PNL au obligaţia să se izoleze. Senatorul Vergil Chiţac a anunţat pe pagina sa de Facebook, după ce a fost confirmat cu coronavirus, că va urma procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi că are încredere că totul se va rezolva cu bine.

"Având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul”, a declarat Orban.

El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi. "Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat", a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile. Premierul a spus că diagnosticele vor fi făcute publice.

Ministrul Sănătăţii, prezent alături de Orban, a declarat că acesta este un contact asimptomatic şi va fi supus testelor. "Medicina este aceeaşi pentru toată lumea - aceleaşi protocoale implementate la nivel naţional vor fi aplicate şi în acest caz", a dat asigurări ministrul Victor Costache.

Orban a spus că la reuniunea Biroului Politic Naţional nu a dat mâna cu Vergil Chiţac şi a mai avut o întâlnire în urmă cu 6-7 zile, unde nu îşi aminteşte dacă au dat mâna. "E posibil ca orice senator sau chiar deputat să fie expus riscului de a fi contaminat. Toţi parlamentarii - mai ales senatori - pentru care există acest risc trebuie să se izoleze şi să nu intre în contact cu niciun cetăţean", a spus Orban.

Întrebat dacă a dat mâna cu preşedintele, Ludovic Orban a declarat: "Am mai avut întâlniri, dar nu am mai dat mâna în întâlniri publice.

"Niciun coleg cu prezintă simptome, dar paza bună trece primejdia rea. Trebuie toţi să fie diagnosticaţi şi retestaţi. Cel puţin până la acel moment, trebuie să se izoleze", a afirmat premierul.

Şi jurnaliştii care au participat la ultimele evenimente ale Guvernului, PNL sau Parlamentului au fost testaţi de medicii de la DSP. Cel care a condus întreaga operaţiune a fost chiar ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care, după fiecare testare, le-a spus jurnaliştilor să plece acasă.

Citit 1079 ori Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2020 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.