Starea de urgenţă se va prelungi cu încă o lună

Starea de urgenţă se va prelungi cu încă o lună
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul săptămânii viitoare. El a spus că, la noi, creşterea numărului de persoane afectate de coronavirus nu a fost aşa de mare ca în ţări precum Italia şi Spania, lucru care vine din faptul că România a luat din timp măsuri foarte ferme, dar "nu este momentul să ne relaxăm", pentru că nu suntem la vârful epidemiei. "Sunt lucruri care se mişcă, însă, trăgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare, voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control", a anunţat preşedintele.

Iohannis a precizat că, împreună cu membrii Guvernului, a dorit să tragă primele concluzii legate de modul în care au fost puse în practică măsurile luate până acum, fiind evaluat impactul şi cum trebuie conduse lucrurile în următoarele săptămâni. "În comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate nu a fost aşa mare, ca în ţări unde avem mulţi români - Italia, Spania. Noi am luat din timp măsuri foarte ferme. Trebuie să vă avertizez: Nu este momentul să ne relaxăm. Nu este momentul să nu mai respectăm indicaţiile autorităţilor", a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai anunţat că, în această săptămână, România va primi 2,5 milioane de măşti de protecţie pentru medici, 5 milioane de măşti pentru jandarmi şi poliţişti, iar opt milioane de măşti vor ajunge la populaţie.

Citit 2303 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.