Dacia va produce ventilatoare mecanice

Dacia va produce ventilatoare mecanice

romaniatv.net
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Premierul Ludovic Orban anunţă că o companie americană a pus la dispoziţia României proiectul de fabricaţie pentru ventilatoare. Orban spune că împreună cu Dacia-Renault va încerca să pornească producţia de ventilatoare mecanice.

Premierul a anunţat la Radio România Actualităţi că în acest moment, deşi au fost contractate peste 400 de ventilatoare mecanice, atât de necesare în lupta cu COVID-19, acestea nu au mai ajuns în România, pentru că mai multe state au pus restricţii.

O veste bună vine din partea companiilor Dacia şi Renault, care vor începe să producă ventilatoare mecanice, a declarat Ludovic Orban. "În ceea ce priveşte ventilatoarele, nu am reuşit încă, deşi avem contractate în momentul de faţă peste 400 de ventilatoare. Trebuie să ştiţi că în perioada aceasta au apărut foarte multe decizii ale statelor, care au introdus restricţii la export, şi foarte multe dintre contractele pe care le-am avut au fost afectate de aceste restricţii. Practic, în momentul de faţă, la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să-l producem cât mai curând. De asemenea, în relaţie cu o companie americană, care ne-a pus la dispoziţie proiectul de fabricaţie, şi cu parteneri din România, cum ar fi Dacia-Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că s-a decis şi colectarea tuturor ventilatoarelor care au diferite defecţiuni, pentru a fi reparate, astfel încât să existe capacitatea de a pune în funcţiune cel puţin 100 de noi ventilatoare.

Citit 2109 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.