Klaus Iohannis, despre sesizarea de la CCR: Parlamentul nu poate modifica o hotărâre de Guvern

Klaus Iohannis, despre sesizarea de la CCR: Parlamentul nu poate modifica o hotărâre de Guvern
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că Parlamentul nu poate modifica o hotărâre de Guvern şi că "tot circul din Parlament" a fost făcut artificial de către PSD, care vânează voturi.

Iohannis a fost întrebat cum i se pare gestul Curţii Constituţionale a României (CCR) de a devansa termenul de analiză pentru Legea 55, care stabilea cadrul pentru starea de alertă, de pe 8 iulie pentru 25 iunie. "Nu obişnuiesc să comentez gesturile CCR, cum nu comentez nici deciziile pe care le ia. Este totuşi o premieră şi ar fi bine să ne explice cum s-a ajuns la această devansare. Însă, pe fond, pot să vă spun că sesizarea Avocatului Poporului este una pe care o consider corectă. Nu poate Parlamentul să modifice o hotărâre de Guvern, nu funcţionează aşa arhitectura consfinţită prin Constituţia României şi probabil s-a gândit Curtea Constituţională să vină cu clarificări bune şi să lămurească aceste chestiuni", a precizat preşedintele României.

El a mai spus că Guvernul a procedat corect şi legal şi toate măsurile propuse au fost oportune. "După părerea mea, Guvernul a procedat constituţional şi măsurile propuse au fost oportune şi au venit la timp. Tot circul din Parlament, şi atunci când s-a votat prima dată starea de alertă, şi acum, când PSD se vede în situaţia că nu are ce vota, vine pe fondul unui circ artificial făcut de PSD care vânează voturi", a explicat Klaus Iohannis.

Citit 864 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.