Alianţa USR-PLUS propune două zile pentru alegerile locale

Alianţa USR-PLUS propune două zile pentru alegerile locale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS susţin organizarea alegerilor locale din toamnă pe parcursul a două zile pentru a avea un proces electoral corect şi accesibil tuturor cetăţenilor în condiţii de siguranţă sanitară.

„Parlamentarii USR vor depune o serie de amendamente, dintre care cel mai important vizează desfăşurarea votului pe mai multe zile. Nu este doar o măsură susţinută de Alianţa USR PLUS, ci şi o măsură recomandată de către experţii în materie de alegeri. În condiţiile în care accesul în secţiile de votare se va face mai dificil, pentru că trebuie respectate măsurile de distanţare, mulţi dintre cetăţeni nu vor apuca să voteze”, arată reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă remis, luni, news.ro.

Senatorul USR Florina Presadă a afirmat că votul timp de mai multe zile ar facilita procesul electoral şi ar veni în sprijinul românilor din Diaspora. 

„Desfăşurarea votului pe mai multe zile va ajuta enorm la facilitarea votului. Votul pe mai multe zile a fost deja practicat pentru diaspora la alegerile prezidenţiale, iar evaluările arată că a funcţionat. Ne dorim ca un număr cât mai mare de români să îşi poată exercita dreptul de a vota, în siguranţă. De asemenea, noile autorităţi alese ale administraţiei publice locale au nevoie de cât mai multe voturi pentru legitimitate, mai ales că alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene se face într-un singur tur”, a declarat Florin Presadă, potrivit sursei citate.

Citit 742 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.