Acord cu liderii minerilor, la Ministerul Muncii

Acord cu liderii minerilor, la Ministerul Muncii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni, 22 februarie 2021, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează de câteva zile, că a fost identificat "un set de măsuri care pot să conducă la ieșirea din impas". Ea a precizat că se vor aloca bani pentru achitarea drepturilor salariale restante.

"Vom aloca bani, în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre și de la locul de muncă, precum și tichetele de masă. Am agreat ca aceste plăți să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile salariale restante și o parte din beneficiile restante, cum sunt tichetele de masă și banii de transport. Un alt mare avantaj este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung", a spus ministrul Muncii.

Premierul Florin Cîțu a susținut că există politicieni care vor să profite de problemele minerilor, însă în mandatul său "nicio mineriadă nu se va întâmpla". "Este un domeniu dificil, această tranziție la economia verde vine cu probleme. Îi înțeleg. Nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună, care să rezolve problemele. Am găsit soluții pentru următoarele trei luni. Se pare că sunt politicieni care profită de pe urma acestei categorii sociale. Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști, nicio mineriadă nu va avea loc în acest mandat", a spus Florin Cîțu.

Citit 527 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.