Nevoia de reformă a statului, în viziunea premierului

Nevoia de reformă a statului, în viziunea premierului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Este adevărat şi de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor, creşte foarte puţin, la acelaşi nivel. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului. Şi e nu numai pe salarizare, este şi modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat şi aşa mai departe, sunt multe probleme aici şi de asta e nevoie şi de transparentizare, dar şi de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare", a afirmat Florin Cîţu, joi, 11 martie, 2021, la dezbaterea online cu tema "Recuperarea post-pandemie şi drumul spre o nouă economie".

Premierul a adăugat că "statul este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele şi cu toate problemele pe care le are. (...) Avem 30 de ani de socialism cu faţă umană, asta a fost problema României, de acolo ni se trage problema, de la Iliescu şi de la proprietatea privată care e 'un moft', avem două probleme mari. (...) campionii sunt aleşi de piaţă, nu de stat", a declarat Cîţu.

Şeful Executivului a adăugat că, pe lângă păstrarea anvelopei salariale la acelaşi nivel în mediul bugetar, sunt avute în vedere şi măsurile de reformă a companiilor de stat. "Ştiţi foarte bine că am cerut reforme la companiile de stat cu pierderi, nu vor mai primi subvenţii decât după ce vin cu un program de restructurare care arată foarte clar că pot să treacă pe profit, dacă nu, nu. Sunt mai multe lucruri, dar de aici începem, în ceea ce priveşte salarizarea de aici începem cu blocarea creşterii salariilor, cu o nouă lege a salarizării", a mai precizat Florin Cîţu.

Citit 787 ori Ultima modificare Joi, 11 Martie 2021 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.