România ar putea ieși de sub MCV

România ar putea ieși de sub MCV
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, în curând, România va putea să iasă de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), menţionând că perspectivele referitoare la evoluţia statului de drept sunt "foarte bune" pentru coaliţia de guvernare.

Orban a precizat că la videoconferinţa de miercuri cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, se va discuta raportul MCV pe 2020. "Vom avea astăzi o videoconferinţă cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de valori şi transparenţă. La această videoconferinţă vor participa reprezentanţi ai Parlamentului, conducerea celor două camere ale Parlamentului, comisiile juridice, de afaceri europene, pentru a discuta raportul pentru 2020 privind evoluţia statului de drept şi pentru a creiona perspectivele referitoare la evoluţia statului de drept din România, care, din perspectiva noastră, sunt foarte bune", a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că, pentru coaliţia de guvernare, statul de drept, independenţa Justiţiei şi egalitatea în faţa legii reprezintă o prioritate. "Suntem convinşi că, în curând, România poate să iasă de sub MCV, pe baza recomandărilor CE. Nu-mi place să dau termene, important pentru noi este să facem paşii înainte necesari, cum sunt: desfiinţarea Secţiei speciale, îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul penal, codurile penale, îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul celor trei legi ale Justiţiei, lucruri care sunt extrem de importante şi pe care le vom realiza", a spus Orban.

Citit 541 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Martie 2021 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.