USR PLUS dorește un nou premier

USR PLUS dorește un nou premier
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele executiv PLUS, europarlamentarul Dragoş Tudorache, a declarat vineri că vicepremierul Dan Barna a avut joi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa de Guvern, în cadrul căreia a explicat punctul de vedere al USR PLUS cu privire la revocarea ministrului Sănătăţii, relatează Agerpres.

Întrebat dacă pentru portofoliul de la Ministerul Sănătăţii sunt avuţi în vedere deputatul Adrian Wiener sau secretarul de stat Ioana Mihăilă, Dragoş Tudorache a precizat că acestea sunt "speculaţii".

"După ce stabilim în coaliţie cine este noul premier, tot atunci vom stabili şi un înlocuitor pentru ministrul Sănătăţii. Bineînţeles că în interior există discuţii, bineînţeles că acum căutăm cel mai bun candidat. (...) Ne vom pronunţa pe un nume pentru Ministerul Sănătăţii după ce în coaliţie, luni, vom discuta situaţia premierului Florin Cîţu", a precizat europarlamentarul la Digi 24.

Tudorache a mai precizat că au existat convorbiri telefonice între premierul Florin Cîţu şi liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, dar abia după ce decizia referitoare la Vlad Voiculescu a fost luată, "în al 25-lea ceas".

El a apreciat că înlocuirea premierului se poate realiza prin menţinerea algoritmului negociat în decembrie anul trecut şi chiar prin păstrarea aceleiaşi echipe de miniştri.

"În momentul în care premierul Cîţu şi-ar depune mandatul, asta înseamnă că întregul guvern îşi depune mandatul şi va trebui revalidat un nou premier în Parlament. Sunt convins că pe majoritatea pe care o avem în Parlament putem face acest lucru rapid, eficient", a conchis Dragoș Tudorache.

Citit 647 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.