Angajări fictive în minerit

Angajări fictive în minerit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că există semnale potrivit cărora se fac angajări fictive în zona minieră, mai exact în mina de uraniu Crucea. "Sunt îngrijorat de faptul că în zona exploatărilor subterane există semnale că se fac angajări fictive, de exemplu la  Crucea. La această mină, în 2018-2019 s-au făcut ad-hoc în jur de 130 de angajări, iar rațiunile economice pentru care s-au făcut acele angajări nu le înțeleg, pentru că producția de minereu nu a crescut", a declarat, miercuri, ministrul.

Acesta a mai spus că o parte din angajați au plecat la muncă în străinătate, iar în același timp erau înregistrați ca lucrând și la mina Crucea. "Fosta conducere a Companiei Naționale a Uraniului (CNU) și-a bătut joc de această companie, din care face parte și mina Crucea, pe care a dus-o intenționat în faliment. O să facem niște verificări încrucișate, ca să lămurim situația, pentru că nu este normal ca cineva să-și bată joc de această companie", a mai afirmat Virgil Popescu.

Acesta susține că se fac eforturi ca, în urma închiderii minei de la Crucea (epuizată) și prin deschiderea minei de uraniu de la Tulgheș-Grințieș, România să aibă asigurat circuitul nuclear integrat.

Citit 377 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 18:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro