USR-PLUS cere alegeri locale parțiale la Iași

USR-PLUS cere alegeri locale parțiale la Iași
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul USR-PLUS Cosette Chichirău cere demisia lui Costel Alexe și Mihai Chirica din funcțiile publice și retragerea sprijinului politic din partea PNL: "Am promis cetățenilor <<fără penali în funcții publice>>". La rândul său, deputatul Iulian Bulai, care afirmă că Chichirău este "singurul lider legitim din Iași care trebuie să conducă al doilea cel mai mare oraș din România", cere alegeri locale parțiale la Iași, potrivit Hotnews.ro.

"Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveți timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpați. Scuza subțire a aducerii dlui Chirica în PNL a fost să aveți guvernare locală și centrală de aceeași culoare, ca să meargă proiectele Iașului brici! (...) Vi se pare că cei doi inculpați au trimis vreun proiect mare către guvern? Ieșenii nu mai au timp de pierdut așteptând după doi inculpați și după un partid care îi protejează", este mesajul lui Chichirău pentru PNL, postat miercuri, 28 aprilie 2021, pe Facebook.

Primarul liberal al Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat, miercuri, că se autosuspendă de la conducerea filialei Iași a PNL și se va "concentra pe activitatea administrativă". La rândul său, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat că s-a autosuspendat din funcția de șef al filialei ieșene a PNL, dar nu renunță la mandatul de la șefia CJ, după ce a fost pus sub control judiciar de către DNA. Procurorii îl acuză că ar fi primit mită de la Combinatul Siderurgic Liberty din Galați 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, în calitate de fost ministru al Mediului în Guvernul Orban.

Informaţii din surse judiciare [detalii]

Citit 469 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.