Ministrul Justiţiei: Discuția despre SIIJ, este, de fapt, despre DNA

Ministrul Justiţiei: Discuția despre SIIJ, este, de fapt, despre DNA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) nu a fost încă desfiinţată din cauza opoziţiei UDMR, care nu doreşte ca dosarele să ajungă la DNA, pentru că nu ar avea încredere în instituție. El a mai declarat că se poate rupe coaliţia de guvernare din cauza nerespectării obligaţiilor asumate în domeniul Justiţiei, criticând UDMR care a votat "cot la cot" cu AUR în problema desfiinţării Secţiei speciale. Ministrul Justiţiei spune că se simte susţinut atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Florin Cîţu, care i-a transmis să continue demersurile pentru desfiinţarea SIIJ.

Stelian Ion afirmă, însă, că raportul Inspectiei Judiciare a fost întocmit de o persoană numită politic anterior şi este contestat în instanţă. "Dacă noi spunem că nu avem încredere în DNA şi că magistraţii nu ar trebui să fie anchetaţi de DNA, înseamnă că e un semn mare de întrebare pus în dreptul DNA, ceea ce este inacceptabil (…) Dacă nu, înseamnă că ăsta este un atac frontal, un atac foarte dur la adresa DNA. Vă spun foarte clar, discuţia despre SIIJ este, de fapt, despre DNA", a precizat ministrul, duminică, la Prima TV.

El a explicat şi care sunt motivele pentru care această secţie nu a fost încă desfiinţată, "pentru că o parte dintre cei care suntem acum în Coaliţie erau la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR. A votat şi înfiinţarea Secţiei speciale, a votat şi legile Justiţiei varianta Iordache, a votat şi Codul penal de procedură, a votat multe". Stelian Ion a mai precizat că UDMR invocă un raport al Inspecţiei Judiciare, despre care spune că arată abuzuri în sistemul judiciar.

Citit 466 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iulie 2021 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.