Varianta Omicron nu a ajuns încă în România

Varianta Omicron nu a ajuns încă în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primul studiu pe bază de secvențiere pentru varianta Omicron a fost realizat şi în România. În probele selectate de la pacienți COVID-19 din 19 orașe nu a fost identificată noua tulpină africană, anunță reprezentanții Medlife. Potrivit sursei citate, probele analizate în această etapă a studiului conțin în proporție majoritară tulpina Delta a coronavirusului.
De asemenea, pe lotul analizat nu au fost identificate cazuri cu varianta Delta Plus, detectată de curând în România, detaliu care întărește faptul că această variantă nu are forță să se răspândească pe teritoriul țării. MedLife va continua secvențierea genomului virusului SARS-CoV-2, în vederea identificării noii tulpini Omicron pe teritoriul României, transmit specialiștii, într-un comunicat de presă.
"În contextul apariției tulpinii Omicron la nivel mondial, MedLife a reluat procesul de secvențiere a genomului SARS-CoV-2 și anunță primele rezultate, obținute în urma analizării unui lot de 156 de probe. Acestea au fost selectate aleatoriu de la pacienți care provin din 18 orașe ale țării. Potrivit raportului, probele analizate conțin în proporție majoritară tulpina Delta a coronavirusului, nefiind identificată o variantă românească sau prezența noii tulpini Omicron", transmite MedLife.
"Datele preliminare arată că tulpina Omicron este mai contagioasă decât tulpina Delta. În același timp, experții spun că eficiența vaccinurilor ar putea fi mai scăzută față de această tulpină, context în care va fi nevoie de o amplificare a eforturilor pentru detectarea timpurie și izolarea cazurilor infectate cu noua tulpină din Africa de Sud. Aplicarea unei strategii corespunzătoare de secvențiere și de izolare a cazurilor ar putea contribui la oprirea răspândirii noi tulpini sau cel puțin la întârzierea apariței unui nou val al pandemiei", a precizat biologul Dumitru Jardan, doctor în științe medicale, coordonator științific al studiului.

Citit 454 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.