România va achiziționa avioane de luptă F-35

România va achiziționa avioane de luptă F-35
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

România are în vedere achiziționarea de avioane F-35 de ultimă generație, a declarat președintele Klaus Iohannis, la baza aeriană din Câmpia Turzii.

„În ceea ce ne privește, România este hotărâtă să-și dezvolte și să-și modernizeze în continuare capabilitățile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice. (...) Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Prețul unui avion militar F-35, produs de compania americană Lockheed Martin, este de aproximativ 80 de milioane de dolari, dar costurile finale depind de echipamentele instalate pe aeronavă.

România are în dotarea forțelor aeriene avioane F-16 utilizate deja de armata portugheză și a ajuns la finalul anului trecut la un acord cu Norvegia pentru alte avioane F-16 second hand.

Citit 1638 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.