USR și AUR atacă la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaților

USR și AUR atacă la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaților
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Barna și George Simion au anunțat că USR și AUR vor ataca la Curtea Constituțională (CCR) modificarea regulamentului Camerei Deputaților, aprobată miercuri în ședința de plen.

"Alianța pentru Unirea Românilor va ataca această hotărâre neconstituțională și e profund dezgustată de felul în care, pentru un singur om care a greșit, vor să taxeze întregi partide și întregi grupuri. Pumnul pe care îl puneți în gura opoziției s-ar putea să ricoșeze", a spus copreședintele AUR, George Simion. "USR va ataca acele prevederi care limitează transparența lucrărilor Parlamentului", a declarat, la rândul său, Dan Barna.

Deputații au modificat și completat, miercuri, regulamentul Camerei. Astfel, este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar. Modificarea a fost aprobată cu 202 voturi "pentru", 91 "împotrivă" și patru abțineri. Potrivit unui amendament, ședințele pot fi filmate și de deputați, nu numai de Secretariatul general sau de jurnaliștii acreditați.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. "Hoțule", i-a strigat Simion lui Popescu, pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: "Ești un prost".

Citit 474 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.