Gazele naturale ar putea fi stocate în golurile miniere

Gazele naturale ar putea fi stocate în golurile miniere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Economiei, gălățeanul Florin Spătaru, a evocat, la Praid, posibilitatea stocării gazelor naturale în golurile miniere, proiect pe care îl consideră important în contextul actual şi care ar asigura României capacitarea de stocare necesară.

"Avem în transparenţă decizională normele de aplicare a legii minelor, în care avem posibilitatea să stocăm gaze naturale în golurile miniere şi să putem să extragem din aceste goluri miniere gaz ori de câte ori avem nevoie. Deci este un proiect important, un proiect care poate să asigure României capacitatea de stocare necesară, care, în condiţiile actuale, e deficitară şi cu ajutorul lor, atât Salrom, cât şi distribuitorii de gaz să beneficieze. Preţurile de stocare a acestor gaze sunt mai mici cu până la 30 la sută decât în condiţii normale, investind în acele capacităţi mari de stocare a gazelor", a explicat Florin Spătaru.

Golurile miniere ar putea să asigure o capacitate de stocare de câteva miliarde de metri cubi, iar gazul natural poate fi extras de câte ori este nevoie. În afară de costurile mai scăzute, din astfel de depozite gazul poate fi extras oricând este nevoie. În depozitele clasice de gaz, din considerente tehnice, extracția se face de maximum două ori pe an.

Citit 978 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.