Alte fonduri din PNRR, pentru comunitățile locale

Alte fonduri din PNRR, pentru comunitățile locale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De luni, 16 mai, autoritățile publice locale vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităților și a unei infrastructuri moderne și prietenoase cu mediul, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, după ce a apărut, în Monitorul Oficial, ghidul solicitantului finalizat pentru acest fond.

Cererile vor putea fi depuse în mod transparent, digital, online, pe platforma pregătită de Ministerul Dezvoltării, cu ajutorul unei suprafețe dedicate, care funcționează deja pentru depunerea cererilor pentru ”Valul Renovării”, program finanțat de minister prin PNRR.

Aceste cereri de finanțare pot fi depuse până pe 30 iunie, fondurile sunt prealocate pe fiecare categorie de UAT, iar fiecare categorie de investiție are un buget maxim. Pentru a asigura dezvoltarea echitabilă a localităților, în această schemă de finanțare, Fondul Local, sunt prevăzute prealocări garantate pentru fiecare comună, oraș, municipiu care depune solicitări de finanțare pentru investițiile ce pot fi accesate.

Astfel, fiecare comună are o sumă prealocată în valoare de 324.770 euro, fiecare oraș poate accesa 3.189.815 euro, fiecare reședință de județ, 12.493.000 euro, în timp ce, pentru celelalte municipii, suma este de 4.193.550 euro.

Din Fondul Local, se pot construi, la nivel național, 5.522 locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 vehicule nepoluante, pentru care se vor instala 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 kilometri de piste pentru biciclete.

Citit 521 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.