România este de acord cu un nou pachet de sancțiuni

România este de acord cu un nou pachet de sancțiuni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a afirmat, luni, Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE, care se desfăşoară la Bruxelles.
"Desigur, o să ne concentrăm azi asupra Ucrainei şi asupra efectelor crizei pe care atacul Rusiei împotriva acestei ţări europene a creat-o. Bineînţeles că nu putem evita o discuţie legată de un al şaselea pachet de sancţiuni. România susţine acest pachet şi soluţiile propuse şi discutate până în prezent. Sperăm că se va ajunge la o soluţie care va reuni toate statele europene membre în a susţine adoptarea acestui pachet, (...) cred că avem nevoie de el, avem nevoie de el acum", a arătat şeful diplomaţiei române.
El a amintit că în România au venit, până în prezent, aproape un milion de persoane care fug de războiul din Ucraina.
Totodată, Aurescu a vorbit şi despre rolul României în tranzitarea produselor agricole din ţara vecină prin porturile de la Galaţi şi Constanţa. "Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie", a afirmat şeful diplomaţiei române.

Citit 443 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 17:30

1 comentariu

 • postat de Mishu
  Marți, 17 Mai 2022 05:29
  109.166.129.***
  De ce nu se spune și câți dintre ei au rămas aici ? De ce nu se spune și câte milioane de ucraineni au fugit în Rusia? Experiment : deschide granița pentru frații moldoveni și oferă-le aceleași facilități,ca și ucrainienilor, să vedem câte milioane vin (fără razboi)
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.