Noi creșteri de venituri pentru bugetari

Noi creșteri de venituri pentru bugetari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oana Țoiu, parlamentar USR, a anunțat că majoritatea PSD - PNL a introdus în ședința de plen de marți amendamente care duc la creșterea salariilor pentru diverse categorii de bugetari. E vorba despre angajați din ministerele Sănătății, Culturii, Transporturilor, Sportului, dar și pentru cei care gestionează fonduri europene, potrivit Oanei Țoiu și G4Media.

Toate acestea se petrec la doar o săptămână după ce premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au anunțat că statul ar urma să își scadă cheltuielile, din cauza deficitului bugetar în creștere.

În schimb, Oana Țoiu arată că parlamentarii coaliției de guvernare nu au realizat fișe de impact financiar și nu au precizat sursele de finanțare ale acestor creșteri salariale. "Astăzi (marți - n.r.), în plenul Camerei Deputaților, fără fișă de impact financiar, fără consultare publică și fără să respecte legea salarizării unitare, PSD și PNL propun măriri în amendamente noi fără număr. Nu contează că avem deficit bugetar record, că ne împrumutăm la rate de dobândă record, ei nici măcar nu s-au obosit să calculeze cât costă ceea ce propun", a scris Oana Țoiu.

Citit 913 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.