Panică la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi, după ce au fost semnalate degajări de fum. 50 de copii au fost evacuaţi

Panică la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi, după ce au fost semnalate degajări de fum. 50 de copii au fost evacuaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat, vineri dimineaţă, la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iaşi, după ce un apel la 112 semnala degajări de fum la primul etaj al unităţii sanitare. În urmă cu un an, spitalul a fost afectat de un incendiu, 30 de părinţi şi copii fiind atunci evacuaţi, potrivit News.ro.

„Nu a fost incendiu. Nu au fost victime. Au fost evacuate 200 de persoane. Cauza producerii incidentului este în curs de stabilire”, a declarat Georgica Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

La rândul său, managerul spitalului, Alina Belu, a precizat că nu a fost flacără deschisă şi că se va stabili care a fost sursa fumului. ”Zece minute a durat totul”, a afirmat ea.

Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte. Printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că la etajul 1 al unităţii medicale s-au înregistrat degajări de fum, relatează bzi.ro.

La câteva ore de la alarmă, autoritățile ieșene au anunțat că fumul şi funinginea au provenit dintr-un coş de fum dezafectat care a fost curăţat de firma care se ocupă de reabilitarea clădirii. Potrivit ISU Iaşi, un muncitor a inversat din greşeală sensul de evacuare al ventilatorului şi astfel fumul şi funinginea au ajuns în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune ale clădirii.

Citit 781 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.