Instalațiile de climatizare din trenuri funcționează, dar nu fac răcoare

Instalațiile de climatizare din trenuri funcționează, dar nu fac răcoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Instalaţiile de climatizare din trenuri ar putea să funcţioneze, dar fără să asigure răcirea în parametri normali, avertizează CFR Călători. Compania dă vina pe temperaturile de peste 35-38 de grade, care, la nivelul şinei şi al cutiei vagonului, pot însemna şi peste 50 de grade Celsius.
"În contextul prognozelor privind temperaturile ridicate şi disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic - funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35-38 de grade, care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali", se spune în document.
Compania susține că a luat măsuri pentru ca sistemul de climatizare să fie menținut în funcțiune și că, atunci când e caniculă, în vagoane vor fi și electricieni. CFR Călători le recomandă pasagerilor, în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Citit 549 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2022 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.