Dan Nica, raportor al unei piețe de 43 miliarde de euro

Dan Nica, raportor al unei piețe de 43 miliarde de euro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Eurodeputatul gălățean Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a fost numit raportor al instituției pentru Actul Uniunii Europene privind cipurile, care va mobiliza investiții publice și private în valoare de peste 43 de miliarde de euro.

"În ultimul an, Europa s-a confruntat cu perturbări ale aprovizionării cu microcipuri, ceea ce a cauzat penurie în mai multe sectoare economice, având și consecințe grave pentru societate. Multe sectoare economice din UE, printre care cele ale autovehiculelor, energiei, comunicațiilor și sănătății, precum și sectoare strategice ca apărarea și securitatea, sunt amenințate de astfel de perturbări ale aprovizionării. Uniunea are însă toate atuurile pentru a deveni lider industrial pe piața de microcipuri a viitorului, ambiția sa fiind aceea de a-și dubla cota actuală din producția mondială, pentru a ajunge la o pondere de 20% până în 2030", a declarat Dan Nica, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European.

Mai mult, acesta a adăugat că "România trebuie să fie prezentă pe piața europeană a cipurilor, țara noastră având șansa de a reprezenta un element important în cadrul ecosistemului reprezentat de piața semiconductorilor".

Citit 650 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 16:39

2 comentarii

 • postat de marr
  Joi, 21 Iulie 2022 20:12
  86.124.200.***
  Sigur nu depinde de mine ce o sa faca el(daca o sa faca) ..da' dupa cate a 'rezolvat' pentru Galati cat a fost mare grangur pe la Bucuresti ... chiar ma indoiesc . Mai degraba o sa rasara Cip-Ciripuri de prin copaci decat cipuri si alte vise .
  (Raportor al instituției pentru )Actul Uniunii Europene ≠ Galati .
  0
  2
  Raportează
 • Joi, 21 Iulie 2022 19:14
  213.225.0.***
  Dacă e patriot, să atragă investitori în Galați. Or învăța gălățenii să facă și cipuri și semiconductori. Le dă Ionuț vreo cateva hectare între Galați și Brăila și rezolvă și o parte din locurile de muncă. Nu ne mai trebuie păpușoi și răsărită. Ne-am săturat? Hai, Galațiul!♥️
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.