Caz abominabil de malpraxis, la Maternitatea Polizu

Caz abominabil de malpraxis, la Maternitatea Polizu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului (INSMC) "Alessandrescu - Rusescu" (Maternitatea Polizu) a anunțat, vineri, că la acest spital au loc „mai multe controale ale instituțiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe, transmite news.ro. La adresa acestuia au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Avocatul Adrian Cuculis a afirmat, conform hotnews.ro, că Robe este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi, fiind audiat la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor imagini prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el afirmând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să supravieţuiască.

„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise, au fost filmate şi pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a precizat Cuculis. Ce este și mai grav, conform avocatului și din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, este că medicul Florian Robe îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel pe copiii născuţi prematur.

În imagine, medicul ginecolog suspect în acest caz Florian Robe (sursa foto, Antena 3 CNN)

Managerul INSMC „Alessandrescu - Rusescu”, Oana Toader, a anunţat că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului Florian Robe, după încheierea anchetei. Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „de la producerea incidentului până în prezent, la conducerea INSMC au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, vineri, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, referitoare la cazul medicului Florian Robe. La rândul său, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog Florian Robe, acesta fiind acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Citit 1800 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.