Mai multe variante pentru creșterea salariului minim

Mai multe variante pentru creșterea salariului minim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul actualei guvernări se doreşte o creştere a salariului minim, însă valoarea cuantumului cu care va creşte acesta va depinde de cifrele care se vor regăsi în proiectul de buget pentru anul viitor.

Şeful Executivului a făcut această mențiune într-o conferinţă de presă de la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, la fabrica de camioane IVECO din Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

La rândul său, și președintele social-democrat a precizat că se declară pentru mărirea salariului minim pe economie, adăugând că, la acest moment, sunt mai multe variante luate în calcul. "O treime dintre români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Acest lucru e un pic diferit faţă de ţările economic mai dezvoltate din Europa. Sunt 1,5 - 1,7 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie. Atât în Italia, cât şi în Germania, în Germania de trei ori, s-a mărit salariul minim pe economie. De ce? Ca să îşi menţină forţa de muncă", a spus Ciolacu, miercuri, în judeţul Dâmboviţa.

Citit 505 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.