Șeful diplomației SUA, Antony Blinken, vine la București

Șeful diplomației SUA, Antony Blinken, vine la București
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea, marţi, consultări politice cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu prilejul vizitei pe care înaltul oficial american o efectuează în România.

Vizita va oferi ocazia "reconfirmării angajamentului bilateral solid pentru întărirea cooperării în promovarea proiectelor de interes în domeniile politic, securitar, militar, economic, energetic", transmite MAE. "Astfel, în cadrul discuţiilor, ministrul Aurescu şi secretarul de stat Blinken vor trece în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniile de interes, inclusiv în baza priorităţilor stabilite cu ocazia vizitei ministrului Aurescu la Washington, în luna noiembrie 2021, precum creşterea prezenţei militare a SUA în România, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, procesul de aderare a României la OCDE şi avansarea proiectelor comune din domeniul nuclear civil. Ministrul Bogdan Aurescu va reitera, totodată, interesul României, ca partener strategic al SUA, pentru înregistrarea de progrese concrete în ce priveşte accederea ţării noastre în programul Visa Waiver", a mai transmis MAE.

Potrivit oficialilor ministerului, vizita va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea ataşamentului comun faţă de promovarea şi consolidarea relaţiei transatlantice şi a rezilienţei democratice.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat oficial că Antony Blinken va participa la ministeriala NATO de la Bucureşti, urmând a avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Bogdan Aurescu.

Citit 364 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.