Fermierii au ieșit la proteste cu tot cu tractoare

Fermierii au ieșit la proteste cu tot cu tractoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 70 de fermieri din județul Satu Mare au ieșit luni, în stradă, cu tot cu tractoarele din dotare. Oamenii, în mare parte crescători de bovine, spun că din cauza scumpirilor în lanț, riscă să pună lacăt pe ferme. Numai în ultimele luni, mulți dintre ei au fost nevoiți să vândă din animale, întrucât seceta le-a înjumătățit recolta și nu mai aveau ce să le dea de mâncare.

Protestul fermierilor a început luni dimineață, în curtea unei cooperative din Botiz, județul Satu Mare. Ulterior, cele peste 70 de utilaje agricole au pornit spre oraș, în semn de protest față de Guvern.

"Suntem nemulțumiți de cele întâmplate, de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Nu avem sprijin din partea autorităților! Ne-ar ajuta foarte mult să vină în sprijinul nostru cu ajutorul pe care ni l-au promis. Toată lumea știe că anul acesta a fost un an deficitar pentru partea de zootehnie și pe partea de cultură mare. Nu am avut producție", a declarat unul dintre fermierii prezenți la protest.

Agricultorii cer ajutor din partea Guvernului, ca să poată depăși situația gravă în care i-au adus seceta și scumpirile.

Citit 685 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.