În Vaslui, parcurile industriale vor fi făcute în... cosmos

În Vaslui, parcurile industriale vor fi făcute în... cosmos
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat recent că județul are nevoie de investiții "realiste", răspunzând astfel unui consilier judeţean liberal, care a propus ridicarea unui parc industrial și a dat exemplu județul Iași, care a înființat trei astfel de parcuri.

"Fără a fi cârcotaş, am tras cu ochiul la bugetul Consiliului Judeţean Iaşi, vecinii noştri (...) În judeţul vecin, Consiliul Judeţean vine cu proiecte pentru încurajarea iniţiativei private, pentru crearea de locuri de muncă şi anume, înfiinţarea şi dezvoltarea a trei parcuri industriale, la Leţcani, Bolhoca şi Paşcani. Poate fi luat drept un model de succes. Judeţul Vaslui nu are nevoie de parcuri industriale?", a atras atenţia consilierul PNL Valentin Creţescu.

Dumitru Buzatu a spus că bugetul a fost întocmit în funcţie de nevoile judeţului, iar Vasluiul are nevoie de investiţii "realiste" în infrastructură, sănătate sau asistenţă socială, nu de parcuri industriale, menţionând că o astfel de investiţie ar fi imposibilă, din cauza costurilor foarte mari. "Trebuie să extindem reţeaua de drumuri judeţene, până când prindem avioane şi o să facem parcuri industriale cu ele, până atunci trebuie să extindem reţeaua drumurilor judeţene. Unde, de exemplu, poate Consiliul Judeţean şi de ce anume? (să facă un parc industrial - n.r.). (...) Să lăsăm la o parte chestiunile acestea, eu ştiu că bugetul e prilej de ceartă din aceasta, politică, dar trebuie să fim realişti şi să ne asumăm rezolvarea sarcinilor prioritare. (...) Când nu voi mai fi, poate lumea va face numai parcuri industriale în tot judeţul. N-are niciun metru de teren judeţul Vaslui, dar probabil că le va face în cosmos. Ne îndreptăm spre progresul acesta tehnic, spre situaţia în care parcurile industriale din judeţul Vaslui vor fi făcute în cosmos", a afirmat Dumitru Buzatu, citat de Digi24.

În paralel, CJ Bihor a anunţat vineri că a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Parcul Industrial Marghita, o investiţie estimată la 24,2 milioane de lei, fiind în desfăşurare şi licitaţiile pentru Parcurile industriale din Aleşd, Beiuş şi Ştei. Potrivit unui comunicat al CJ, conform anunţului publicat în SEAP, termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 28 martie 2023. Per total, valoarea totală estimată a celor patru investiţii este de 69.288.813,4 lei, fără TVA, cu fonduri prin noul Program Operaţional Regional 2021-2027, dar și cu o contribuție proprie de 60%.

Citit 751 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.