UPDATE. Un nou cutremur de 5,7 grade a avut loc în zona Olteniei

UPDATE. Un nou cutremur de 5,7 grade a avut loc în zona Olteniei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Aproximativ 20 de apeluri au fost înregistrate, marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, după producerea cutremurului de 5,7 magnitudine pe scara Richter, oamenii sesizând fisuri apărute la anumite construcţii şi elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins.

Conform ISU Gorj, pompierii militari efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren, iar până la acest moment, la nivelul judeţului Gorj s-a constituit Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU, pentru monitorizarea operativă a situaţiei.

"Totodată, s-a crescut capacitatea de intervenţie a inspectoratului pentru gestionarea eficientă a eventualelor situaţii de urgenţă. Până în acest moment, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcţii, elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime", informează sursa citată.


Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a înregistrat în România marți după amiază, după ce luni a avut loc un alt cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,2. Cutremurul a avut loc în zona Oltenia, județul Gorj, și s-a simțit și în București. Cutremurul a fost urmat de două replici de 3,4 și 3,5.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marţi, la ora locală 15:16, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 6,2 kilometri şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti.

„În ziua de 14.02.2023, 15:16:57 (ora României), s-a produs în OLTENIA, VALCEA un cutremur mediu cu magnitudinea EWS 5,7, la adâncimea de 6,2 km”, potrivit transmite Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a fost urmat de două replici de 3,4 și 3,5

Citit 1267 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 07:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.