BNR își propune să preia protecția consumatorilor de produse bancare

BNR își propune să preia protecția consumatorilor de produse bancare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Într-o adresă către Senat în legătură cu poziția instituției față de un proiect legislativ vizând creșterea incluziunii financiare, BNR afirmă că dorește preluarea atribuțiilor ANPC privind protecția consumatorilor de produse și servicii bancare, potrivit conso.ro.
Este vorba de inițiativa legislativă B667/2022 privind modificarea unor acte normative, fiind vizată legea privind costurile asociate conturilor de plăți, în scopul creșterii incluziunii financiare. 
 
“La nivelul Băncii Naționale a României au fost elaborate propuneri de ordin legislativ, în vederea stabilirii unui cadru legal prin care sa fie alocate BNR competențe privind protecția consumatorilor de produse și servicii financiar-bancare.
Prin acest demers, se dorește preluarea de catre banca centrală a atribuțiilor ANPC în ceea ce privește produsele și serviciile bancare furnizate de entitățile aflate în aria de competență a BNR, potrivit cadrului legal în vigoare, fără a modifica pe fond conținutul sau modul de exercitare a acestor competențe. Propunerile legislative astfel formulate urmează să fie comunicate inițiatorului legislativ, în vederea promovării proiectului de act normativ, pentru a fi supus dezbaterii parlamentare” se arată în avizul BNR. 
Cu alte cuvinte BNR, care nu are drept de inițiativă legislativă, va încerca să convingă unul sau mai multe grupuri parlamentare, sau Guvernul să elaboreze un proiect de lege, dupa modelul avansat de BNR, prin care protecția consumatorilor de servicii bancare să treacă de la ANPC la BNR.
Citit 292 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2023 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.