După nouă ani, România ar putea avea centre pentru marii arși

După nouă ani, România ar putea avea centre pentru marii arși
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

​Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă pentru operaţionalizarea a trei centre pentru mari arşi, la spitalele "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti şi la cele judeţene din Timişoara şi Târgu Mureş. În urmă cu nouă ani, în 2014, guvernul aprobase o hotărâre care prevedea construcția a patru centre de mari arși - două la București și câte unul la Timișoara și la Târgu Mureș.

Unul dintre puținii miniștri ai Sănătății care au vorbit public despre eșecul construcției acestor centre a fost Sorina Pintea, care declara, în 2018, că "aceste centre ar fi trebuit să fie construite încă din 2014, dar a fost multă birocraţie, multă delăsare şi ani de zile în care lumea nu s-a interesat".

La rândul său, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a menționat că pentru aceste obiective se vor aloca din împrumuturi 400 milioane de euro, fiind necesară suplimentarea finanţării de la buget. România ar urma să aibă, după finalizarea centrelor, 31 de paturi pentru pacienţii arşi grav, 20 de paturi pentru pacienţii intermediari şi 58 de săli de operaţie dedicate pacienţilor cu aceste patologii, a precizat Rogobete.

Citit 584 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.