Custodele Coroanei a împlinit 74 de ani

Custodele Coroanei a împlinit 74 de ani
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a sărbătorit duminică, 26 martie, ziua de naştere, actualul şef al Casei Regale împlinind 74 de ani. "Astăzi, Majestatea Sa îşi sărbătoreşte ziua de naştere în familie şi mulţumeşte tuturor celor care i-au adresat urări cu această ocazie! La rândul său, Custodele Coroanei urează tuturor o primăvară cu pace sufletească, speranţă şi zile senine!", se arată pe romaniaregala.ro, într-o postare dedicată acestui eveniment.

Margareta s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, ca prima fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. A fost oficial desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și numită Custodele Coroanei Române în 2007.

Este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional la Universitatea din Edinburgh şi a fost angajată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi ale Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii.

Începând chiar din luna ianuarie 1990 soseşte în România şi înfiinţează, împreună cu tatăl său, Fundaţia Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor şi tinerilor aflaţi în dificultăţi.

Citit 608 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.