Președintele PSD, categoric în privința făinii de insecte

Președintele PSD, categoric în privința făinii de insecte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, pe Facebook, că a depus un proiect de lege prin care se interzice folosirea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

„Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse. Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”, a scris Ciolacu, pe pagina de socializare.

Registrul Național al Produselor Tradiționale cuprinde 750 de produse alimentare. Produsele tradiționale sunt produse alimentare fabricate pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu au în compoziție aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție și/sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional și care se disting de alte produse similare aparținând aceleiași categorii.

Citit 791 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2023 17:14

1 comentariu

  • postat de Stef
    Joi, 13 Aprilie 2023 19:40
    5.13.223.***
    Foarte bine...Fiindca draciile alea scelerate globaliste incearca sa impuna la nivel global toate prostiile...mancatul de lighioane.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.