Ziua Europei: România este beneficiar net a 56 de miliarde de euro

Ziua Europei: România este beneficiar net a 56 de miliarde de euro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Din momentul aderării la Uniunea Europeană și până în prezent, suma totală netă primită de România de la Uniunea Europeană se ridică la 56 de miliarde euro, se arată într-un bilanț alcătuit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu ocazia zilei de 9 mai.

Conform sursei citate, pentru perioada 2014 – 2020, rata de absorbție a fondurilor este în acest moment de 76% din totalul alocat României. Prin programele operaționale aferente acestei perioadei au fost realizate investiții în sectoare esențiale precum mediul de afaceri, transporturi, sănătate, educație, infrastructura de apă și apă uzată, dar și incluziunea socială a persoanelor dezavantajate.

Totodată, prin cele 16 programe naționale și regionale aferente perioadei 2021 – 2027 vor fi deschise, în cursul acestui an, 490 de apeluri de proiecte în valoare de 36,4 miliarde de euro, primele ghiduri ale solicitantului pentru apelurile de proiecte fiind puse în consultare publică începând din luna aprilie, apelurile urmând a fi lansate luna viitoare, se mai arată în informarea MIPE. De asemenea, prin PNRR vor fi lansate în acest an 44 de apeluri de proiecte, în valoare de 4,27 miliarde de euro.

Citit 508 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.