AUR a lansat propriul program de guvernare

AUR a lansat propriul program de guvernare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După scandalul din 10 mai, AUR și-a făcut public, joi, programul de guvernare. Conform G4Media, el conține măsuri populiste, cum ar fi creșterea salariului minim brut la 5.000 de lei în patru ani (de la 3.000 de lei, în prezent), sau naționalizarea Petrom. AUR propune înființarea unor veritabile "Tribunale ale Poporului", care să "soluționeze cauze penale grave și procese colective sau de clasă", idee lansată în trecut și de Dan Diaconescu.

Totodată, se propune alegerea judecătorilor Curții Constituționale, a conducerilor Parchetelor și a Înaltei Curți direct de către cetățeni. O altă idee împrumutată, de această dată de la PSD, este "Fabricat în România", lansată în 2001, dar care a dat faliment.

În plus, AUR susţine scăderea numărului de parlamentari la 300, "aşa cum au votat românii", un guvern "suplu" şi "eficient", cu maximum 12 ministere şi maximum 50 de secretari de stat, având în vedere că majoritatea "nu au nicio atribuţie", a declarat preşedintele AUR, George Simion.

Programul a fost lansat la Camera de Comerț și Industrie a României. La eveniment au fost prezenți, pe lângă liderii AUR, Mircea Diaconu, Gheorghe Piperea, Petrișor Peiu, Norica Nicolai, Mircea Chelaru şi Mugur Mihăescu.

Citit 1263 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.