Polițiștii anunță, la rândul lor, mișcări de protest

Polițiștii anunță, la rândul lor, mișcări de protest
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre, miercuri, la programul de lucru, timp de 2-4 ore, după care vor bloca puşcăriile prin "exces de zel", a anunțat Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), reclamând proiectul de reformă a pensiilor speciale prezentat, luni seară, de liderii coaliției de guvernare.

"Miercuri, 31.05.2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciună şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL", se arată într-un comunicat al FSANP.

De asemenea, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) declanşează proteste de stradă în zilele de 6, 7 şi 8 iunie. Liderii SNPPC au anunțat că sunt pregătiți să blocheze sistemul, potrivit unui comunicat oficial. Aceștia reclamă lipsa de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs și întreținut o adevărată degringoladă legislativă, zvonuri publice legate de aşa-zisa "specialitate" a pensiilor ocupaţionale (militare), salarizare precară în Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar și nerespectarea cadrului legislativ şi a etapelor de aplicare a Legii 153/2017. "În urma consultării celor 74 de organizaţii SNPPC din ţară (poliţie, poliţie de frontieră şi poliţie imigrări), sindicatul a luat decizia organizării de mişcări sindicale", se precizează în comunicatul oficial transmis de sindicaliști.

Citit 434 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 19:01

1 comentariu

  • postat de marr
    Marți, 30 Mai 2023 20:01
    86.124.200.***
    " ...o mare minciună şi o înşelătorie de proporţii..." - Descrierea Perfecta a Politicii si a Politicianului roman .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.