Adrian Câciu: „Creșterile salariale sunt maxime la acest moment”

Adrian Câciu: „Creșterile salariale sunt maxime la acest moment”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Explicații

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat joi că efortul total bugetar cu toate creșterile salariale decise până acum, nu doar pe Educație, dar și pe Sănătate și Ordine Publică se ridică la 4 miliarde de lei până la finalul acestui an, subliniind că rectificarea bugetară va fi una destul de complicată.

"La acest moment, efortul pe care statul român îl face și să nu sune nu știu cum... am avut o anumită programare bugetară și suntem într-o procedură de deficit excesiv. Efortul total pe toate elementele de ajustare salarială pe care le avem, nu doar pe Educație, ci și pe celelalte domenii la care s-a acționat, dar și ajungerea la grila din anexa 8 se ridică la 4 miliarde de lei pentru restul de an, de aici încolo", a declarat Adrian Câciu.

Întrebat dacă mai este loc de alte creșteri salariale în acest an pentru profesori, ministrul a spus că "la acest moment acesta a fost maximum" de resurse identificate. "La acest moment, eu aș spune că ar trebui să așteptăm finalul semestrului I, ca evoluția economică să se înfăptuiască, ceea ce cerem instituțiilor cu atribuții de colectare, dar să se înfăptuiască și alt lucru. Nu numai din venituri pe care dumneavoastră le plătiți trebuie să vină aceste sume pe care să le punem la dispoziția societății, ci și din programele naționale de multiplicare economică a investițiilor private. Deci, acei bani pe care noi i-am pus la dispoziția diverselor ministere pentru programe care să ajungă în economie trebuie duși cât mai rapid, ca să asigure multiplicare economică, taxe și venituri suplimentare la buget și atunci, în partea a doua a anului, vom avea această discuție. La acest moment, acesta a fost maximum", a mai spus Adrian Câciu.

Citit 586 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.