Nivelul deficitului bugetar cere un plan de măsuri fiscale

Nivelul deficitului bugetar cere un plan de măsuri fiscale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat, joi, că este "o realitate" că, după cinci luni, există un deficit bugetar de 2,33% - 37 miliarde de lei, menţionând că lucrează la un plan de măsuri fiscale astfel încât să fie gestionat corespunzător riscul de deficit bugetar şi să se închidă anul la nivelul ţintei asumate de 4,4% din PIB

"Planul de măsuri fiscale, am vorbit despre el, este o nevoie pe care o avem în momentul de faţă pentru a gestiona corespunzător riscul de deficit bugetar şi, îndată ce va fi definitivat, la nivelul coaliţiei de guvernare, vă voi da explicaţiile corespunzătoare. (...) Nu putem sta cu mâinile în sân, pentru că, după cinci luni, 2,33% deficit bugetar nu este de joacă şi, tocmai, încă de la audieri şi de la primele zile de mandat, de două săptămâni, aceasta este a doua săptămână de când am mandatul de ministru al Finanţelor, m-am concentrat pe acest plan de măsuri, care urmează să fie agreat la nivelul coaliţiei şi să putem gestiona corespunzător riscul", a afirmat Boloş, la sediul PNL.

El a adăugat că gestionarea corespunzătoare a deficitului este în interesul României, pentru a nu afecta investiţiile şi pentru "a închide anul la nivelul ţintei deficitului bugetar asumat" la Comisia Europeană - 4,4% din PIB.

 

Citit 429 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 16:34

1 comentariu

  • postat de misto
    Joi, 29 Iunie 2023 17:02
    89.39.81.***
    era de asteptat. psd da cu o mina pomeni electorale si ia cu doua miini printr-un plan de masuri fiscale. de unde ia? de la americani, rusi?...... tot de la romani. dar ramin pomenile electorale.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.